رفتن به بالا
شماره تماس: 011-32218292

hidrocarbon-lab



آزمایشگاه هیدروکربن

 

ردیف

شرح آزمون

روش آزمون (ملی و بین المللی)

۱

اندازه گیری چگالی

INSO197

ASTM D1298

۲

تعیین رنگ

INSO203

ASTM D1500

۳

اندازه گیری نقطه اشتعال به روش بسته

INSO19695

ASTM D93

۴

اندازه گیری چگالی نسبی

INSO197

ASTM D1298

۵

تقطیر در فشار اتمسفر

INSO6261

ASTM D86

۶

اندازه گیری گراویتی API نفت خام

INSO197

ASTM D1298

۷

اندازه گیری نقطه اشتعال به روش باز

INSO198

ASTM D92

۸

خاکستر- حداکثر درصد وزنی

INSO2940

ASTM D482

۹

گرانروی کینماتیک

INSO340

ASTM D445

۱۰

خوردگی نوار مس

ISIRI336

ASTM D130

۱۱

نقطه ریزش

INSO201

ASTM D97

۱۲

نقطه ابری شدن

INSO5438

ASTM D2500

 

 

بنزین:

تکامل بنزین به دنبال تکامل نفت به عنوان منبع غالب انرژی در جهان صنعتی در حال توسعه است .آزمایشگاه های آزمایش بنزین با استفاده از روش های شناخته شده تست بین المللی سوخت ، با شیمی دانان مجرب کار می کنند. بنزین یک مایع قابل اشتعال مشتق شده از نفت است که در درجه اول به عنوان سوخت در بیشتر موتورهای احتراق داخلی با جرقه استفاده می شود. این ماده بیشتر از ترکیبات آلی تشکیل شده است که با تقطیر کسری نفت به دست می آیند و با انواع افزودنی ها تقویت می شوند. کیفیت انواع سوخت های نفتی به ترکیب آن ها و انواع هیدروکربن های موجود در آن بستگی دارد که عدد اکتان یکی از خصوصیات آن است. عدد اکتان بیانگر درجه آرام سوزی بنزین بوده و معیاری برای تعیین مقاومت بنزین نسبت به پدیده ضربه یا کوبش می باشد. بنزین تجاری مخلوطی از تعداد زیادی هیدروکربن مختلف است. بنزین برای پاسخگویی به مجموعه ای از مشخصات عملکرد موتور تولید می شود و ترکیبات مختلفی امکان پذیر است. از این رو ، ترکیب دقیق شیمیایی بنزین تعریف نشده است. مشخصات عملکرد نیز با توجه به فصل متفاوت است ، در پالایشگاه ، ترکیب با توجه به روغن خام تولید شده ، نوع واحدهای فرآوری موجود در پالایشگاه ، نحوه کار آن واحدها و جریان های هیدروکربن (مخلوط) که پالایشگاه انتخاب می کند هنگام مخلوط کردن محصول نهایی ، متفاوت است. بنزین های موتورهای درون سوز دارای نقطه جوش ابتدایی ۲۴ تا ۴۰ درجه سانتی گراد هستند و نقطه جوش نهایی آن ها با توجه به ترکیب بنزین مورد نظر از ۱۹۰ تا ۲۱۵ درجه سانتی گراد متغیر است.

 

نفتگاز:

سوخت دیزل مخلوطی از هیدروکربن ها است که از فرآورده های میان تقطیرپالایشگاه می باشد. این محصول جانبی نفتی توجه رودولف دیزل ، مخترع موتور رفت و برگشت با احتراق تراکم را به خود جلب کرد. دیزل – که از گرد و غبار ذغال سنگ به عنوان سوخت برای این نوع از موتورها استفاده می کرد – تشخیص داد که فرآورده های نفتی مایع می توانند سوخت بهتری از زغال سنگ باشند. برای  اینکار موتور  با سوخت های مایع دوباره طراحی شد و نتیجه آن نمونه اولیه ای در سال ۱۸۹۵ بود که هم موتور و هم سوخت هنوز نام دیزل را یدک می کشند. موتورهای دیزلی ، برخلاف موتورهای بنزینی با جرقه  کار نمی کنند، بلکه گرمای هوای فشرده شده در سیلندر و سپس تزریق سوخت به هوای فشرده گرم موجب شعله ور شدن سوخت  می شود. سوخت دیزل نسبت به حجم مساوی بنزین انرژی بیشتری را در احتراق آزاد می کند ، بنابراین موتورهای دیزلی به طور کلی انرژی سوخت بهتری نسبت به موتورهای بنزینی تولید می کنند. علاوه بر این ، تولید سوخت دیزل نسبت به بنزین به مراحل تصفیه کمتری نیاز دارد ، بنابراین قیمت های خرده فروشی سوخت دیزل به طور سنتی کمتر از بنزین است (بسته به مکان ، فصل و مالیات و مقررات). از طرف دیگر ، سوخت دیزل ، حداقل به صورت سنتی ، مقادیر بیشتری از آلاینده های هوا مانند گوگرد و ذرات جامد کربن را تولید می کند و مراحل تصفیه اضافی و مکانیزم های کنترل انتشار برای کاهش تولید گازهای گلخانه ای می توانند دلیل کاهش مزایای قیمت دیزل نسبت به بنزین باشد.رنگ طبیعی این فرآورده زرد کهربایی است که بعنوان سوخت در موتور های درون سوز دیزلی و انواع مشعل های خانگی و صنعتی کاربرد دارد.برای بررسی این فرآورده نفتی عمدتا از ویژگی های رنگ، چگالی در دمای ۱۵ درجه سانتی گراد ، نقطه اشتعال و عدد ستان استفاده می شود.بر طبق روش های استاندارد ، نفتگاز باید دارای نقطه اشتعال بالاتر از ۵۵ درجه سانتی گراد بوده ودانسیته در محدوده ۸۲۰ تا ۸۴۵ کیلوگرم بر متر مکعب باشد.

 

نفت:

 مایعی است به رنگ سیاه – مایل به زرد که در تشکیلات زمین شناسی در زیر سطح زمین یافت می شود. اجزای نفت با استفاده از روشی به نام تقطیر جز به جز ، با توجه به  نقطه جوش اجزا تشکیل دهنده و  به طور معمول با استفاده از یک ستون تقسیم ، از هم جدا می شوند. این ماده از هیدروکربنهای طبیعی و دارای وزنهای مختلف مولکولی تشکیل شده است و ممکن است حاوی ترکیبات آلی متفرقه باشد. هنگامی که مقادیر زیادی از ارگانیسم های مرده ، عمدتا زئوپلانکتون ها و جلبک ها ، در زیر سنگ های رسوبی دفن می شوند ، یک سوخت فسیلی و نفت ایجاد می شود. نفت ، به شکلی یا شکلی دیگر ، از زمان های بسیار قدیم مورد استفاده قرار می گرفته است ، و هم اکنون در سراسر جامعه از جمله در اقتصاد ، سیاست و فناوری دارای اهمیت است. افزایش اهمیت آن  نیز به دلیل اختراع موتور احتراق داخلی ، افزایش حمل و نقل هوایی تجاری و اهمیت نفت برای شیمی آلی صنعتی ، به ویژه سنتز پلاستیک ، کود ، حلال ، چسب و سموم دفع آفات و… بوده است.